Начало Общество Ротари клуб-Панагюрище продължава кампанията за ранна диагностика на диабет при децата, събира...

Ротари клуб-Панагюрище продължава кампанията за ранна диагностика на диабет при децата, събира средства и за изследвания за рак на простатата

СПОДЕЛИ

Ротари клуб – Панагюрище ще проведе годишния си бал тази събота, 15 декември, от 19:30 часа в ресторант „Каменград“. В рамките на вечерта ще има много изненади, музика, танци и настроение.

В една изключително непринудена и позитивна атмосфера, ротарианците ще останат верни на принципите и целите си – да бъдат в полза на обществото.

Със събраните срества от благотворителната вечер ще бъде продължена кампанията за ранна диагностика на диабет при децата от общините Панагюрище и Стрелча, както и за изследване на простатата на мъже над 50 години в Панагюрище.

През март 2017 г. Ротари клуб – Панагюрище финализира етап от кампанията си за превенция на детския диабет. В рамките на нея бяха изследвани общо 1960 деца от детските градини, както и начален, основен и горен курс в училищата в общините Панагюрище и Стрелча.

Благородната кауза на панагюрските ротарианци беше и в основата на благотворителния Коледен бал, организиран от „Ротари клуб”- Панагюрище през 2017 година, като събраната сума възлизаше на близо 8000 лева.