Начало Общество Румяна Бъчварова участва в работно съвещание за специализираната полицейска операция в Пазарджик

Румяна Бъчварова участва в работно съвещание за специализираната полицейска операция в Пазарджик

СПОДЕЛИ

rumyana-bachvarova1

В Пазарджик министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова участва в работно съвещание с ръководството на ОД МВР по повод началото на националната специализирана операция за борба с организираната престъпност, предаде БТА.

След заседанието пред журналисти Бъчварова посочи, че операцията ще продължи три месеца, но изрази надежда следващото правителство да я продължи. По думите й хората имат нужда да се чувстват по-сигурни. Тя припомни, че в бюджета на МВР са осигурени пет милиона лева за нейното финансиране. Министър Бъчварова съобщи, че до месец предстои да бъдат назначени 550 сътрудници по охраната в областните дирекции и 600 по охрана на границата. Така ще се освободят и пренасочат служители, които вече имат полицейски правомощия, уточни Бъчварова.

Министърът в оставка отбеляза още, че допълнителни средства в бюджета на МВР за тази година ще позволят увеличение на лимитите за гориво и разчетите са показали, че всеки един от автомобилите ще може да изминава по 230 км дневно. Румяна Бъчварова припомни, че общо 600 нови автомобила ще бъдат закупени за КАТ „Пътна полиция“. Утре  в София новите автомобили и техните функционални възможности ще бъдат представени официално, каза още Бъчварова.