Начало Местна власт С инициативата „Буден клас“ в Панагюрище поощряват активността и добротворчеството на учениците

С инициативата „Буден клас“ в Панагюрище поощряват активността и добротворчеството на учениците

СПОДЕЛИ

С инициативата „Буден клас“ Община Панагюрище поощрява активността и добротворчеството на учениците. Инициативата е на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Общината, съобщи Мария Джамбазова, секретар на комисията. В рамките на учебната година ще бъдат отличени класовете, които покажат как общуват помежду си без агресия и как могат да бъдат добри хора. Целта на инициативата е да въздигне любовта към родното училище, повишаване активността на учениците и мотивацията за учене, огласяване на нови инициативи и идеи, обогатяване на училищните традиции, обясни Джамбазова.

През декември са отличени два класа – 4 „б“ от Основно училище „Професор Марин Дринов“ с класен ръководител Нели Крайчева и  9 „а“ от Средно училище „Нешо Бончев“ с класен ръководител Нистор Хаинов.

Учениците от 4 „б“ клас са направили различни благотворителни акции с грижа към околната среда. Провели са игри, занимания и беседи. Направили са различни проекти, свързани с темите: „Добри и качествени отношения“, „Благодарност и прошка“, „Разлика между доброто и лошото“, „Дървото на доброто“, „Милосърдие и щедрост“.

Учениците от 9 „а“ клас са организирали и подновили цялостно паметника на Джуджевия род, както и буквите на паметниците на Павел Бобеков и Захари Стоянов.

Инициативата „Буден клас“ продължава до края на тази учебна година. В нея могат да участват ученици от всички училища в Община Панагюрище. С приза „Буден клас на годината“ ще бъде отличен един клас от всички участвали през трите етапа. Наградата е екскурзия, осигурена от Общината.