Начало Общество С изключителен успех премина традиционната коледна благотворителност в СУ „Нешо Бончев“

С изключителен успех премина традиционната коледна благотворителност в СУ „Нешо Бончев“

СПОДЕЛИ

Традиционният коледен благотворителен базар в СУ „Нешо Бончев“ тази година беше изключително успешен и събра сумата от 1748 лева. В междучасията на 10-ти и 11-ти декември фоайето на 1 етаж беше изпълнено с малки и големи ученици. Любителите на сладките коледни изкушения се насладиха на кулинарното майсторство на своите съученици и на техните родители. В първия базарен ден майките на малчуганите организираха благотворителната разпродажба на домашно приготвени вкусотии и събраха почти 1200 лв. Вторият ден на училищния коледен базар беше реализиран благодарение на ученици и родители от прогимназия и гимназия.

Коледната благотворителна инициатива в СУ „Нешо Бончев“ е организирана от училищния екип, работещ по проект „Едно училище за всички“ с подкрепата на Център за приобщаващо образование, както и от участниците в Ученическия съвет. Събраната сума от 1748 лева ще бъде разпределена между 19 ученици от СУ „Нешо Бончев“, които се намират в трудна житейска ситуация, но въпреки това полагат старание и постигат успехи в училище.

Към благородната кауза се присъединиха и дванадесетокласниците от СУ „Нешо Бончев“, като събраха помежду си и дариха сумата от 200 лв. на нуждаещ се ученик от втори клас. Училищната благотворителност беше подкрепена и от ръководството на „Бунай“ АД, което дари сумата от 300 лв., за да донесе малко радост в семейството на двама братя, ученици във ІІ и в VІІ клас от училището.

Бончевци са единодушни, че благотворителността в училище трябва да се превърне в традиция, защото доброто училище дава отлични знания и умения, а истинското училище освен всичко това се стреми да превърне света в  едно по-добро място!

Екип „Реклама“, СУ „Нешо Бончев“