Начало Култура С изцяло нова визия е културният календар за 2014 г.

С изцяло нова визия е културният календар за 2014 г.

СПОДЕЛИ

С изцяло нова визия е културният календар за 2014 година, който вече е достъпен на интернет страницата на Община Панагюрище, съобщават от общинска администрация.

Той е оформен като интерактивна книга, на която страниците се разтварят на фона на музикален съпровод, а част от събитията са илюстрирани допълнително с атрактивна компютърна анимация. Всички промени в готовия продукт целят да се създаде допълнителен стимул у четящия да го разгледа, а това да му донесе макар и минута добра емоция. В този атрактивен вид културният календар е разработен  и насочен изцяло към потребителите на сайта на Общината.

Събитията целенасочено са обособени в четири раздела, като всеки един от тях е в различно цветово решение. Първият раздел включва събитията с международно значение, вторият – събития с национално значение, третият – културните прояви с регионално и местно значение, а четвъртият е посветен на честването на кръгли годишнини. Общият обем на годишния културен календар е 28 страници. Всеки от разделите е илюстриран с богат снимков материал с избрани моменти от събитията през 2013 година. Кориците (лице и гръб) на календара-книга са с изображение на символа на първо издание на “Юнски празници на изкуствата” – формат, който стартира през 2012 година.

Реализирането на новата визия на Културния календар за 2014 година е поредна стъпка към изпълнение на един от приоритетите в управленската програма за мандат 2011 – 2015 година – Превръщане на Панагюрище в привлекателен център за културен туризъм.

Предстои отпечатване на Културния калиндар като рекламна книга, с цел презентиране на събитията на областно и национално ниво, съобщават от общината.