Начало Местна власт С кметска заповед са образувани избирателните секции в община Панагюрище за изборите...

С кметска заповед са образувани избирателните секции в община Панагюрище за изборите на 27 октомври

СПОДЕЛИ

Със заповед на кмета на община Панагюрище Желязко Гагов от 3 септември 2024г., са образувани избирателните секции на територията на община Панагюрище във връзка с изборите за Народно събрание на 27 октомври 2024 г.  Утвърдена е номерацията на избирателните секции, техните обхват и адрес. 26 са избирателни секции в общината – 17 в град Панагюрище и 9 в населените места в общината. В селата от община Панагюрище единствено в село Попинци секциите са две, в останалите населени места те са по една, като в Поибрене е сборна и за имащите право на глас от Сребриново.

В заповедта е регламентирано още, че под условие се утвърждават и следните секции:

Секция: 027 (по реда на чл. 9, ал. 8 от Изборния кодекс при спазени изисквания на чл. 9, ал.7 и ал.8 от Изборния кодекс) Лечебно заведение МБАЛ „Уни Хоспитал“ Населено място: Гр. Панагюрище, адрес: гр. Панагюрище, ул. „ Георги Бенковски“ № 100.

Секция: 028 – Подвижна избирателна секция (по реда на чл. 90, от Изборния кодекс, при наличие на не по-малко от 10 избиратели, подали заявления по чл. 37); Населено място: Гр. Панагюрище адрес гр. Панагюрище, Теаrьр Дом-паметник, ул. „ Кръстьо Гешанов“ № 2. 3.

Заповедта е обявена на информационното табло в сградата на Общината и на интернет сайта на местната администрация – https://www.panagyurishte.org/.

Заповедта може да се оспорва от заинтересованите лица в тридневен срок от обявяването и пред областния управител, който се произнася в тридневен срок с решение, което се обявява публично.