Начало Култура С плакет и диплом се завърнаха от Румъния танцьорите от ФТС „Тангра“

С плакет и диплом се завърнаха от Румъния танцьорите от ФТС „Тангра“

СПОДЕЛИ
restorant

Танцьорите от фолклорен танцов състав "Тангра" към читалище "Искра-1872" – село Попинци, с ръководител Мария Терзийска, бяха официалният представител на България в седемнайстото издание на Международен фолклорен фестивал "Кралят на боровете" – град Прунду, окръг Бистрица, Румъния. Във фестивала взеха участие танцови състави от Молдова, Украйна и Румъния.
На 15 август танцовия състав от Попинци имаше щастието да бъде част от XVII-то издание на Международен фолклорен фестивал "Кралят на боровете" – град Прунду, окръг Бистрица. Както винаги, така и този път с красивите си костюми и едни от най-хубавите народни танци, децата показаха най-доброто от своя репертоар и представиха България по един неповторим и запомнящ се начин. Танцьорите получиха специални  благодарности, похвали  и награди  за техничното представяне и професионалния си облик лично от кмета на град Прунду Кришан Доро Тоадер, както и  плакет и диплом от фестивалния координатор Йоана Сучу.
Децата  от ФТС "Тангра"  благодарят на Общински съвет гр. Панагюрище с председател г-жа Веселина Зумпалова – Ралчева и лично на г-н Лука Ангелов за гласуваното им доверие и оказаната им финансова подкрепа за осъществяване на участието им в Румъния. 

Донка Шопова
Секретар на читалище "Искра-1872"