Начало Общество С поредица мероприятия в ОУ„Двайсти април“ отбелязват патронния си празник

С поредица мероприятия в ОУ„Двайсти април“ отбелязват патронния си празник

СПОДЕЛИ

ОУ „Двайсти април” ще отбележи патронния си празник със серия мероприятия.

Те започват от днес, петък, когато е планиран поход до историческата местност Оборище. Там, на мястото, на което е заседавало първото Велико народно събрание, преподавателят по история Красимир Костов ще изнесе лекция, посветена на Априлското въстание.

На16-ти април, понеделник, ще се проведе маратон. Той ще стартира от двора на ОУ”Двайсти април” , а финалът  ще е мемориален комплекс „Априлци“. Очаква се в мероприятието да вземе участие ултрамаратонецът Красимир Георгиев, който е бивш възпитаник на училището.

На 17-ти април, вторник, от 14:00 часа, на игрището в училището  ще се състои футболен мач между отборите на ОУ”Двайсти април” и ОУ”Отец Паисий”, с.Попинци.

Пак във вторник, но от 17:30 часа, ще се състои състезание по български език за ученици от 2 клас .

На 18-ти април, сряда, в училището ще бъде открита изложба с творби на априлци под надслов „Аз съм българче”.

Кулминацията на тържественото отбелязване на патронния празник ще е на 19-ти април, от 18:00 часа, в Народно читалище „Виделина – 1865”. Тогава ще бъде връчена Общинската наградата за краеведческа дейност „Любородие”  на тазгодишния й носител.

Като част от празничната програма на вечерта ученици ще представят рецитала под наслов  „България над всичко”, подготвен от учителя по български език и литература Нина Истревска, музикално оформление Ануш Славейкова. Ще бъде представена и творбата-победител във вътреучилищния конкурс „Живо минало”, посветен на 142 години Априлско въстание.