Начало Общество С повишени знания и нови умения се завърнаха младежи от БМЧК-Панагюрище от...

С повишени знания и нови умения се завърнаха младежи от БМЧК-Панагюрище от Лятна академия (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Всички доброволци получиха сертификати и вече са пълноправни лектори

По-знаещи, по-можещи и заредени само с положителни емоции, се завърнаха седем от доброволците от БМЧК – Панагюрище от Лятна обучителна академия в Китен. Събитието се проведе от 18 до 25 юли, като в него се включиха 50 младежи от Пазарджишка област.

Целта на Академията е да обучи доброволците в различни модули, акцентиращи върху актуални теми.

Александър Ильов, Саркис Андонян, Николета Стоянова, Десислава Кемилова, Мира Калагларска, Пламена Ножделова и Мария Чопаринова са се запознали с особеностите в общо три превенции, а именно –“Първа долекарска помо“, в която са се обучавали Александър, Саркис и Николета, „Превенция на насилието“– Деси и Мира и третата е  „Социално-помощна дейност“, в която компетенции са придобили Пламена и Мария.

Нашите доброволци споделиха, че са с отлични впечатления от организацията и провеждането на обучението, а отделните модули, съставляващи обученията, са били съставени по интересен и завладяващ начин от водещите ги лектори.

Във всеки модул е имало и практическа част, което допълнително е улеснило доброволците.

Всички доброволци са получили сертификати и официално са пълноправни лектори. Желанието на младежите е да разпространят наученето сред връстниците си, защото вярват, че добрият пример е заразен.