Начало Общество С приказен карнавал завърши седмицата на бъдещия дриновец

С приказен карнавал завърши седмицата на бъдещия дриновец

СПОДЕЛИ
Седмицата от 20 до 22 юни в ОУ „Проф. Марин Дринов” бе посветена на малчуганите, които през 2022 година за първи път ще прекрачат училищния праг. Основната цел на занятията през първия ден бе, бъдещите първолаци да се запознаят с патрона на училището – проф. Марин Дринов, учителите, училището и атмосферата в него, за да бъде по-плавен преходът от детската градина към училище.
Вторият ден бъдещите първолаци бяха посрещнати от г-жа Ралчева в библиотеката. Там те попаднаха в приятелския свят на книгата.
И тази година дните на бъдещия дриновец завършиха много емоционално. Последният ден – 22 юни (сряда), за десета поредна година бе посветен на вълшебния свят на приказките (приказен карнавал с маски). Тази година водещи бяха Червената шапчица (г-жа Воденичарова) и Феята на приказките (г-жа Илиева). В сценария бяха включени приказна кръстословица, гатанки с любими детски герои и приказни пъзели. Карнавалът продължи с разучаване на танци. За усърдието си учениците бяха възнаградени с малки кошнички, пълни с по шест бонбона, защото нямаше дете, което да не заслужаваше първата си шестица.
Карнавалът бе много емоционален и малчуганите трудно бяха убедени, че и най- хубавото нещо все пак има своя край. Веселието завърши с поставянето на приказен грим от г-жа Машева и г-жа Дееничина върху лицата на желаещите участниците и много снимки.