Начало Общество С водосвет и много емоции бе открита Музикалната стая на Стоил Атанасов...

С водосвет и много емоции бе открита Музикалната стая на Стоил Атанасов и неговите възпитаници (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Музикалната школа към читалището се възражда

img_9828

Вчера, 14 ноември, с тържествен водосвет и в компанията на свои приятели и възпитаници, музикалният педагог Стоил Атанасов откри Музикална стая в НЧ „Виделина-1865”.

Мястото е изключително уютно, приветливо и съвременно обзаведено, а стените тематично са облепени с рок елементи.

img_9827

Това е и огромна крачка към възраждането на Музикалната школа към читалището. Припомняме, че на 5 октомври класът по китара и ударни инструменти, воден от Атанасов, откри новата учебна година, а заниманията се провеждат именно в читалището.

Анна Горинова от името на читалищното настоятелство поздрави всички малки и големи любители на музиката и топло ги приветства в голямото семейство на НЧ „Виделина-1865”.

img_9794

Щастлив съм, че читалищните деятели ни приеха с отворени обятия и ни дадоха цялата си подкрепа”, коментира Стоил Атанасов, като не пропусна да благодари на всички дарители и спонсори, с чиято помощ стаята е факт.

Надявам се за в бъдеще да расте броят на децата, които ще изучават тук не само китара и барабани, а и други инструменти, за да се обогатява Духовият оркестър към читалището”, сподели още музикалният педагог, като си пожела „тази стаичка да стане не само притегателна сила за изкуството, а и храм на изкуството”.

За още по – голямо вдъхновение в стаята ще има картина на великия Джон Ленън, донесена специално от Ливърпул.

Във връзка с това, директорът на градската библиотека и читалищен самодеец Стефан Рапонджиев, разказа интересни факти от историята на легендарните Бийтълс и на самия Ленън.

Той пожела на всички, които преминат през музикалната школа, да достигнат таланта и величието на Бийтълс.

На откриването присъстваха и учителката на покойния панагюрски музикант Георги Терзийски и неговата майка.

А майката на Деян Шишков дари на преподавателя и неговия клас китара, на която са свирили двамата приятели Георги и Деян.

img_9829 img_9825 img_9816 img_9814 img_9802 img_9810