Начало Общество С водосвет, рок и надежди за хубаво време стартира Националния мотосъбор

С водосвет, рок и надежди за хубаво време стартира Националния мотосъбор

СПОДЕЛИ

10550249_523938461040299_1637030142_oС водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Атанас Манолов стартира Четвъртият национален мотосъбор в Панагюрище. Нека Бог да ви пази и неща вършите добрини, пожела свещеникът на моторджиите, които очакваха с нетърпение началото на тридневното шоу в местността Оборище. Официалният старт бе даден от кмета на общината Никола Белишки, който подчерта, че рокерите са дръзки хора със свободен дух, но и достатъчно отговорни. Моторджийството е „краста“, на която трудно може да се устои. Общината винаги ще помага с каквото може, заяви градоначалникът. Народният представител Христо Калоянов също пожела на съборяните здраве и късмет, като разкри, че той също е бил запленен от тази страст, но е залагал на екзотични днес марки като „Балкан“ и „Ковровец“.

След официалната част поляната пред Старата хижа бе огласена от „Металика“ и „Ей Си Ди Си“, а бирата започна да се лее със скоростта на добре поддържан „Харлей“. За тази вече се предвижда концерт на надъханите рокаджии от „Модика„, както и състезания по хвърляне на гума, забиване на пирони и други атрактивни занимания. Домакините от „Iron Brothers“ MC очакваха с нетърпение гостите от цялата страна. Оказа се, че само в Панагюрище не вали, затова и сме малко, обясни лидерът на Железните братя  Янко Елкин. Той не скри надеждата си, че хубавото време ще отпуши и потокът от рокери към Оборище в следващите два дни. Елкин и клубът благодариха на генералния спонсор „Асарел-Медет“ АД, както и за помощта на Община Панагюрище, „Майкро Вю“, „Астроида“, „Сам 96“, Бонко Кузманов, ПП ГЕРБ – Панагюрище.

Организацията наистина бе на ниво – сцена, озвучаване, бира, кебапчета, химически тоалетни, но и най-важното – свободният рокерски дух и дързостта да бъдеш себе си.