Начало Общество Съдът прекрати делото, което родителите на малкия Краси заведоха срещу учителката Павлина...

Съдът прекрати делото, което родителите на малкия Краси заведоха срещу учителката Павлина Ерова

СПОДЕЛИ
Реклама
финанси

Делото за битото в детска градина „Пролет“ в Панагюрище дете е прекратено още след първото си заседание, гласи определение на Районния съд в средногорския град. Причина за това е неявяването на майката на детето Грета Радивчева, подала тъжбата, нито на неин адвокат – без уважителни причини. Самото заседание е продължило само 11 минути.

От тъжителката е постъпила молба от 16 март за оттегляне на пълномощията на пазарджишкия адвокат Чавдар Чавдаров като пълномощник в процеса. Призоваването й чрез него обаче е от 27 февруари, така че е напълно редовно, посочва съдия Снежана Стоянова.

Така майката на пострадалото момченце губи битката на първа инстанция и е осъдена да плати разноските на обвинената за побоя учителка Павлина Ерова – 500 лева адвокатски хонорар. Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Окръжния съд.
Първата преписка е прекратена поради липса на доказателства. Така и не се доказва бит ли е малкият Краси и  кой е побойникът.

Самата Павлина Ерова също води дело – срещу Красимир Налбантов – дядото на Краси, който е обвинен за това, че на 5 септември я е удрял и заплашвал в присъствието на свидетели. Първото заседание по този процес предстои на 23 април.