Начало Общество Съдът в Пловдив отново отказа да пусне от ареста Иван Евстатиев

Съдът в Пловдив отново отказа да пусне от ареста Иван Евстатиев

СПОДЕЛИ

evstatiev

В Пловдив започна ново заседание на делото срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен за изнасилване на ученичка, съобщи БТВ.

Районният съд отказа да пусне Евстатиев от ареста. Това е поредното искане на защитата на бившия кмет, който вече година и два месеца е задържан.

Мотивът този път е влошено психиатрично състояние на Евстатиев. От съдебната зала той ще бъде откаран в психиатрията в Пловдив, където трябва му бъде направена нова тройна съдебно-психологична експертиза, която трябва да каже какво е неговото психично състояние.

Тя ще бъде изготвена от двама психолози и един психиатър и трябва да е готова до 25 април, когато е насрочено следващото съдебно заседание. Тогава отново ще бъдат разпитани и двете поемни лица и съдебният медик, изготвил заключението веднага след изнасилването.

В съдебната зала от самото начало присъства и ученичката, която обвини Евстатиев в изнасилване. Нейният адвокат поиска тя да бъде освободена, тъй като вече е разпитана, но съдът не уважи искането.

До този момент са разпитани 15 свидетели и 10 вещи лица.

Евстатиев е признал по-голяма част от обвиненията, но отрича да има изнасилване. Семейството на момичето иска максимална присъда, която е до 10 години затвор.

Бившият кмет е в ареста от миналия януари. Той многократно се оплакваше от тежки здравословни проблеми, видимо отслабна са над 30 кг, но съдът отхвърли молбата на защитата му за по-лека мярка.