Начало Спорт Съдийският наблюдател на УЕФА за България ще присъства на мача „Оборище“ –...

Съдийският наблюдател на УЕФА за България ще присъства на мача „Оборище“ – „Дунав“

13
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

уефа

Съдийският наблюдател на УЕФА за България Марк Бата ще присъства на мача Оборище – Дунав, поради тази причина началният час на съботното дерби бе променен за 16.00 часа, съобщават от ръководството на клуба.

Съдийската комисия на УЕФА определи наблюдаващите ръководители за всяка една от своите асоциирани федерации. Наблюдаващ ръководител за България е французинът Марк Бата, който е бивш дългогодишен рефер на ФИФА, а в момента е член на Съдийската комисия на УЕФА. Бата отговаря за стратегията за развитието на българските съдии на ФИФА, като следи тяхното представяне, както на домашната, така и на международната сцена.

61-годишният Бата, който е и Съдийски наблюдател на УЕФА имаше възможност да се запознае с голяма част от българските рефери по време на Европейското първенство за юноши до 17 г., провело се в нашата страна миналото лято. Освен това, г-н Бата бе гост-лектор на зимния семинар на съдиите в професионалния футбол в България. Роденият в Марсилия бивш рефер е наблюдаващ ръководител и на съдиите от Белгия, Андора и Франция.