Начало Препоръчани Сайтът на ITTF: Овчаров ще си връща формата в Панагюрище

Сайтът на ITTF: Овчаров ще си връща формата в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Официалният сайт на Международната федерация по тенис на маса ITTF отделя голямо внимание на Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Турнирът, който се провежда в Панагюрище и е с награден фонд 160 000 долара, започна днес. В коментара на Йън Маршал за сайта на ITTF се отчита присъствието на много от водещите състезатели в тениса на маса на турнира в България.

„Преследван от контузии и във фаза на възстановяване, Дмитрий Овчаров ще се опита да си върне формата, с която стигна до титлата в Панагюрище преди година. В трите си участия на ITTF World Tour през тази година той не е преминавал втория кръг“, пише сайтът на международната федерация.

Ситуацията е различна за Владимир Самсонов, който трябва да търси формата си в по-далечно минало. Той е в търсене на стандартите, които постави в края на 90-те години, когато стигна до първото място в световната ранглиста.

За Овчаров и Самсонов шансовете да се класират за Grand Finals изглеждат малки, но за други три именити състезатели, които ще играят в Панагюрище, те са значителни. Китайците Сю Син и Ма Лонг са поставени под номер 2 и 3, а зад тях е японецът Томаказу Харимото.

За други от представянето на турнира в България до голяма степен ще зависят шансовете за класиране на Финалите. Кента Мацудайра от Япония, финалист в Панагюрище от 2015 и 2017 г., както и сънародникът му Коки Ниуа се надяват на достатъчно точки именно на Asarel Bulgaria Open.

При жените победителката от преди три години Касуми Ишикауа е най-успешната състезателка на турнира в Панагюрище. Освен титлата й през 2015 г. тя спечели на сингъл и на двойки заедно с Мима Ито миналата година. Ишикауа отново ще си партнира с Ито, а двойката в момента е на първо място в световната ранглиста.

В Панагюрище Хина Хаята и Миу Хирано са поставени под номер 2, а първите три двойки са от Япония, като първите поставени са Хонока Хашимото и Хитоми Сато. Както на двойки, така и на сингъл при жените има много силно японско присъствие, като седем от първите осем поставени са от Япония. Освен Ишикауа, участват Хирано, Сато, Хаята, Като и Шибата. Последните три години на финала титлата си оспорваха две японки.

Единственото изключение сред първите осем е китайката Динг Нинг, която е настоящата олимпийска шампионка. С участието си в Панагюрище Нинг покрива изискането от пет турнира за класиране на Grand Finals“, се коментира още в материала на Йън Маршал.