Начало Култура Самодейци от Бъта ще представят новата си продукция в Пазарджик

Самодейци от Бъта ще представят новата си продукция в Пазарджик

СПОДЕЛИ

Самодейците от читалище „Н. Й. Вапцаров“ в село Бъта ще представят продукцията си по проект „Всеки си го може“ в края на ноември 2018 г. в Пазарджик. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Пловдив 2019“ по програма „Пловдив – европейска столица на културата 2019“ по силата на спечелено проектно предложение. Партньор на Читалището е РЕКИЦ-Пазарджик и кметство село Бъта.

Новата сценична изява самодейците от Читалището ще представят най-напред пред сериозната аудитория от представители на читалищата в област Пазарджик. Събитието ще се състои на 28 ноември в Залата на архитектите в сградата на община Пазарджик от 10.30 часа. Проектът предвижда представяне на автентичния бътовски фолклор, съхранен през десетилетията от няколко поколения даровити самодейци.  Програмата предвижда възстановка на посрещането на младите жътвари на мегдана привечер.  Музикалното оформление е с жива музика, а публиката ще има възможност да дегустира традиционни храни, приготвяни от сръчните бътовски домакини по рецепти, станали традиционни и любими за всяка трапеза от поколения назад.

Гостите ще могат да разберат и как се прави костюм за кукер, ще научат една песен и едно типично местно хоро. На всички ще бъдат раздадени информационни брошури за проекта, читалището и финансиращата програма.