Начало Общество Самодейците от читалище „Искра – 1872“ в Попинци посрещнаха 2013 с песни...

Самодейците от читалище „Искра – 1872“ в Попинци посрещнаха 2013 с песни и танци

СПОДЕЛИ

С грандиозен концерт самодейците от читалище „Искра-1872” – Попинци изпратиха 2012 година и посрещнаха 2013-а!  С много емоция и празничност музиканти, певци и танцьори, от най-малки до най-големи даряваха щедро публиката в препълнената зала на читалището. И въпреки студеното време навън и в залата, самодейците от всички състави към читалището подариха  двучасов сценичен празник  на жителите и гостите на Попинци и се опитаха да ги заредят с празнично настроение.

В края на всяка година човек прави равносметка за свършената работа и постигнатите резултати. А каква беше 2012-а година за самодейците от читалище „Искра-1872”? С гордост можем да кажем, че юбилейната 2012-а, в която отбелязахме 140 години от основаването на читалището в  Попинци   и проведохме Тринадесетия фолклорен фестивал на кукерските и маскарадни игри беше успешна, емоционална и изпъстрена с много участия и с престижни награди от фестивали и празници.

 С новогодишния си концерт самодейците от читалището в Попинци не пропуснаха да благодарят на всички свои партньори и приятели, които са им помагали и са ги подкрепяли през годината.  Защото да твориш и да се развиваш в период на криза е трудно, но пък е и предизвикателство. А когато нещата се случват с желание, с общи усилия на ръководство, самодейци, спонсори и приятели резултатите не закъсняват и дават стимул да продължиш напред. Там където има традиции, има и мечти.

Донка Шопова

Секретар на читалище „Искра-1872”

Попинци