Начало Препоръчани Саня Жекова: Нямам търпение да се докосна до историята на Панагюрище

Саня Жекова: Нямам търпение да се докосна до историята на Панагюрище

СПОДЕЛИ

“Нямам търпение да се докосна до историята на Панагюрище и региона, да видя Панагюрското съкровище, знамето, което Райна Княгиня е избродирала за Априлското въстание и да опитам още куп неща, за които само съм чела” – споделя известната сноубордистка Саня Жекова в своя профил в социалната мрежа.

Тя и още няколко от най-разпознаваемите личности в българския спорт и шоубизнес се обявиха в подкрепа на родния туризъм като се присъединиха към кампанията “Почивка в България” на туристическата платформа Luxury Discounts. Сред тях личат имената на актьора Башар Рахал, певицата Тита, боксьора Тервел Пулев, Яна Маринова, 100 Кила и десетки други артисти, музиканти и инфлуенсъри.

Инициативата има за цел да спаси летния туристически сезон у нас като подкрепи българските хотели и къщи за гости, които претърпяха сериозни загуби заради кризата с COVID-19. Целта на организаторите е от една страна по този начин да бъдат запазени работните места в бранша, от който се изхранват хиляди семейства у нас, а от друга – парите, които българите дадат за почивка, да останат в България и да се завъртят в българската икономика, подкрепяйки по веригата множество други бизнеси. По всичко личи, че много от най-популярните личности у нас вече разпознават тази кауза и като своя.