Начало Общество Сборни групи ще бъдат сформирани през лятото в детските градини на общината

Сборни групи ще бъдат сформирани през лятото в детските градини на общината

52
0
СПОДЕЛИ

деца 2

Сборни групи в детските учебни заведения на община Панагюрище ще бъдат сформирани през летните месеци. Детските градините ще работят със същото работно време, както през пролетта, есента и зимата. Това съобщи за ПИА г-жа Нора Кунчева – директор на Дирекция „Образование, култура и социални дейности“ към ОбА. „Сформирането на сборните групи се налага, за да могат учителките да ползват полагащия им се годишен отпуск, въпреки че и през другите месеци на годината, също са ползвали от него“ – уточни тя.

Сборната група трябва да бъде най-малко от 15 деца. Ако броят им надвиши 22-ма, се образува втора група, както е според заповедта на кмета на общината, каза още Нора Кунчева.

В селата на общината: Елшица, Левски, Панагюрски колонии, Поибрене, ще бъдат спрени полудневните детски градини, които се посещават от 7 до 10 деца.

Може да се наложи да бъде затворена през месец август детската градина в село Оборище, но при положение, че всички родители дадат съгласието си и се подпишат.

„Обикновено през месец август децата, които посещават детските градини са най-малко. Но по принцип във всяка градина има поне по 1-2 сборни групи през лятото“ – обясни г-жа Кунчева.