Начало Култура Сдружение „НА ОРИЩЕТО“ е носител на годишна награда „ПроКултура 2019“

Сдружение „НА ОРИЩЕТО“ е носител на годишна награда „ПроКултура 2019“

СПОДЕЛИ

Мария Шангова

Сдружение „НА ОРИЩЕТО“, село Попинци, е носител на годишна награда „ПроКултура 2019“. Специалната награда бе връчена в категория „Гражданска организация“ за цялостната дейност на Сдружението. Високата оценка на Сдружението бе дадена от Комитет по номинациите за целенасочените и резултатни усилия за разширяване на достъпа на младите хора до култура чрез дейности за съхраняване на местния бит и фолклор и подкрепата на участие в общински и национални форуми. Оценката идва за работата на Сдружението в посока обогатяване на културната среда на местно ниво и популяризиране на местните традиции в национален и международен мащаб. Особено внимание се отдава на успешната работа с млади хора и умелото им включване в цялостната дейност на Сдружението и участващите в него колективи.
Годишната Национална награда „ПРОКУЛТУРА“ се връчва от Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт с подкрепата на Община Варна. Церемонията по връчване на наградите се проведе на 12.08.2019 г. в град Варна в рамките на VII-та национална конференция „Достъп на младите хора до култура: Ролята на фестивалите по изкуства“.
Основната цел на Националната конференция е да отвори пространство за национално отговорен дебат между всички участници в областта на културата и младите хора за създаване на благоприятна, насърчаваща и подкрепяща приобщаването на младите хора към културата в България среда. На конференцията присъстваха близо 60 представители на държавни органи, общини, държавни и общински културни институти, граждански и културни организации, училища и детски градини.
Поздрави за нашите деца и невероятния екип от родители, ръководители и съмишленици, които отдават свободното си време да развиват и обогатяват културата на село Попинци и Община Панагюрище.