Начало Общество Седмица посветена на бъдещите първолаци се проведе в ОУ“Проф. Марин Дринов“

Седмица посветена на бъдещите първолаци се проведе в ОУ“Проф. Марин Дринов“

44
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

Седмицата от 6 до 10 юни в ОУ „Проф. Марин Дринов” бе посветена на малчуганите, които през 2016 година за първи път ще прекрачат училищния праг. Основната цел на занятията бе, бъдещите първолаци да се запознаят с учителите, училището и атмосферата в него, за да бъде по-плавен преходът от детската градина към училище. Затова всичко бе така организирано, че да бъде обхваната цялостната учебна дейност, съобщиха от училището.
И тази година дните на бъдещия дриновец завършиха много емоционално. Последният ден – 10 юни (петък), за пета поредна година бе посветен на вълшебния свят на приказките (бал с маски). Въпреки, че началният час на бала бе обявен за 10,00 ч., нетърпеливците започнаха да се суетят по коридорите на училището още преди 09,00 ч. и да напират да влязат в Актовата зала, където щеше да се проведе балът. За маските отново се бяха погрижили самите участници по време на заниманията си по изобразително изкуство при г-жа Дееничина. Тази година водещи бяха Червената шапчица (Патрисия Рупова- 4б), Феята на приказките (Преслава Баракова- 4б) и Добрата фея (Ивелина Гугова- 4б). В сценария бяха включени и много песни, изпети от Надежда Ковачева (4а клас), Стойко Шопов (4в клас) и трите водещи. Балът продължи с гатанки, разучаване на танци, дискотека, грим върху лице. Голям интерес предизвика състезанието „Иглата и конецът”, където бъдещите първокласници трябваше да следят и възпроизвеждат всяко движение, което им показваха феичките и Червената шапчица. За усърдието си бяха възнаградени с малки кошнички, пълни с по шест бонбона, защото нямаше дете, което да не заслужаваше първата си шестица. Конкуренцията бе толкова голяма, че накрая и трите класа получиха първите си грамоти за най-добри танцьори.
Балът бе много емоционален и малчуганите трудно бяха убедени, че и най- хубавото нещо все пак има своя край. Веселието завърши с поставянето на приказен грим върху лицата на желаещите участниците и с обещанието, че и другата година пак ще има бал, в който те ще участват, но не като бъдещи, а като настоящи дриновци.