Начало Култура Секретарите на читалища от областта ще обменят опит в Стрелча

Секретарите на читалища от областта ще обменят опит в Стрелча

СПОДЕЛИ

По покана на Сдружение Танцово-музикална група “Бащино огнище“ при стрелчанското читалище „Просвещение-1871г.“, Експертен читалищен център – Пазарджик организира за секретарите на читалища от областта Работно посещение във времето 20-21 юли 2021 г. в гр. Стрелча. За това информира Радка Енчева-Кочева от РЕКИЦ „Читалища“ – Пазарджик.

В първия ден визитата предвижда включване на участниците в Работни групи по различни въпроси, свързани с читалищни инициативи и организации, а вечерта – отбелязване на Илинден чрез  Възстановка на местни традиции и обичаи. 

Възстановката “Илинден в Стрелча“ е съвместна организация на Сдружение Танцово-музикална група “Бащино огнище“ и Исторически музей гр. Стрелча – домакин на събитието, целящо автентично пресъздаване на местните традиции и обичаи по жътва – с тамошните хуморески, задявки, песни и с дегустация на характерните за това време на годината ястия.

На 21 юли е планирано тематично посещение в НЧ ,,Просвещение-1871 г.“ в града.  

Целта на двудневната визита е споделяне на творчески търсения и добри практики, включително и в момента на случването им. Форумът е развитие на постигнатото в Работната среща за активно читалищно лято, в който формат се дадоха немалко заявки за домакинство и теми за професионален обмен в Регионалната читалищна мрежа.