Начало Бизнес Селфита, признания и много емоции споделиха учениците от дуалното

Селфита, признания и много емоции споделиха учениците от дуалното

СПОДЕЛИ

„Моето дуално обучение“ бе темата на презентациите, които представиха ученици от тази образователна форма в „Асарел- Медет“ АД. Пред своите съученици от 11. и 12. клас в панагюрската професионална гимназия 11 млади хора представиха своя поглед към времето, изкарано в дружеството по време на обучението си. Знанието, съветите на наставниците, срещите с нови хора, техниката и скорошните запознанства бяха в основата на всички разработки, които се появиха на екрана. Редом с това обаче се усмихваха снимките от рождени дни, закачливи селфита в снега, свежи кадри от обучения и решаване на екипни задачи.
Най-нестандартен и артистичен бе подходът на Стоил Узунов, който сподели, че обучението го е накарало да става рано и провокирало да научи правата и задълженията на работника. Съученикът му Атанас Пройчев сподели, че се чувства прекрасно в рудника, дори когато там има сняг и мъгла. Славка Иванова използва случая да благодари на преподавателката си Лушка Маслева, че я направила по-силен и отговорен човек. Веселина Червенкова сподели, че учениците са пристигнали в дружеството плахи и неуверени, но постепенно дошли увереността и спокойствието. Иван Обретенов видя обучението си като отворена врата към различни професии. Кристина Червенкова обобщи шеговито: „…и като почнаха едни селфита…“ Нели Запрянова довери, че е повярвала в себе си, а тук е създала нови приятелства. Нонна Каменска отбеляза, че тук класът се е изградил като колектив, а Петър Терзийски нарече шеговито този колектив „Групата на Шаро“. Станимир Димитров в стил „Кубрат Пулев“ заяви, че обучението за него е крачка напред, а за Мария Цуцекова това е стъпка по пътя от учебника към реалната работна среда.
Директор „Човешки ресурси“ Нели Поптолева поздрави всички участници в презентацията за усилията и хубавите послания. А наградите бяха керамични чаши за кафе с деликатното напомняне: „Не закъснявай за работа“.