Начало Общество Село Баня бе домакин на 6-ти Младежки бридж лагер

Село Баня бе домакин на 6-ти Младежки бридж лагер

СПОДЕЛИ

DSC04282От 02.03 до 05.08.2017 г. Българска Бридж Федерация проведе 6-ти Младежки бридж лагер в с. Баня (хотел „Оазис“) , община Панагюрище. Участваха общо 77 момичета и момчета от 12 града (Бургас, Варна, Видин, Добрич,Оряхово, Попово, Русе, Сливен, Смолян, София, Стара Загора и Хасково) на възраст от 10 до 19 години. Участниците бяха разделени в две категории – напреднали и начинаещи.
Проведени бяха 3 отделни състезания за двете категории : 2 двойкови турнира (IMPs и MPs) и отборен турнир , като единия от тях бе Държавно ученическо отборно първенство 2017 г. с участието на 8 училища от 7 града. Победители в различните състезания станаха девойки и младежи от Варна, Добрич, Оряхово, София и Хасково.


На националния празник 3-ти март, младите бриджори се включиха в тържествата по случай 139 годишнината от Освобождението на България в град Панагюрище. Благодарение на любезните домакини от Община Панагюрище младежите посетиха Исторически музей – Панагюрище, къща-музей „Райна Княгиня“ и Национален мемориален комплекс „Априлци“.
На 4-ти март участниците в Младежкия Лагер се присъединиха към честването на традиционния празник „Тодоровден по нашенски в село Баня“ . С голям интерес бяха наблюдавани историческата постановка „Заветът на Хан Кубрат“, пресъздадена от самодейците при Народно читалище „Пробуда-1872“ и Регионален клуб „Традиция“, село Баня на площада на селото, както и различните конни състезания проведени на стадиона.
На церемонията по награждаване на победителите в различните състезания председателят на Общински Съвет – гр. Панагюрище г-н Христо Калоянов връчи отличията на децата.
Ръководството на Българска Бридж Федерация благодари на Община Панагюрище и на секцията по бридж към „ Асарел – Медет “ АД за съдействието за провеждане на Младежкия бридж Лагер. Специални благодарности на г-н Николай Немигенчев помогнал морално и материално( фирма „Раум – Немигенчев СД“ изработи и подари наградите за турнира), а също така активно участвал в цялостната организация по време на провеждане на състезанието.