Начало Общество Шахматистите от ОУ „Марин Дринов“ с шанс за турнир в Сочи

Шахматистите от ОУ „Марин Дринов“ с шанс за турнир в Сочи

СПОДЕЛИ

Уникален шанс пред шахматистите – възпитаници на ОУ „Марин Дринов“ да представят България на световното първенство в Сочи!

Младите шахматисти от ОУ „Проф. Марин Дринов“ имат уникалата възможност да представят България на Открития международен турнир за училищни отбори „Бе́лая ладья́“ в Сочи, Русия. През 2019 година отборът зае 4-то място на държавното ученическо първенство.

Турнирът ще се проведе в периода 31 Май – 11 Юни 2020г., когато се провеждат приемните изпити на седмокласниците и поради този факт класираните пред тях отбори се отказват. Друг фактор е преминаването по-нагоре в образователната система на миналогодишните състезатели и непълен състав на отборите (състезателите трябва да са родени от 2006 година нагоре).

На последно място, но не и по важност, стойноста на транспортните разходи, включващи и самолетните билети, които възлизат на около 800 лева на състезател.

В случай, че от община Панагюрище решат и другите училища да подадат ръка на училище „Марин Дринов“, за да се сформира боеспособен отбор и финансиране, групата ще бъде водена от гл.ас. д-р Радислав Атанасов преподавател в НСА „Васил Левски“,а това ще увеличи още повече шансовете за максимално представяне на Панагюрци.

Дали Панагюрските шахматисти от ОУ“Марин Дринов“ ще представят на 51 вото издание на турнира Белия топ България и ще са част от 100-те отбора от всички континенти, остава да видим!