Начало Общество Шампиони от Панагюрище обраха световните награди в тениса на маса

Шампиони от Панагюрище обраха световните награди в тениса на маса

СПОДЕЛИ
restorant

Трима от шампионите от турнира по тенис на маса в Панагюрище Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open бяха наградени на галата на Международната федерация снощи в Инчеон, Южна Корея, съобщи БНР.

Победителката при жените Динг Нинг от Китай беше избрана за най-добра в света и получи наградата Female Table Tennis Star.

„За мен беше голямо предизвикателство да спечеля тази награда. Промених се, за да стана по-силна. Спечелването на този приз отново ми дава още по-голяма сила. Благодаря на всички, които ме подкрепят“, каза на церемонията 28-годишната левичарка.

Шампионът от Панагюрище при мъжете Сю Син пък беше награден за точката на годината. Виртуозът на писалковия хват от Китай за първи път получава приз в кариерата си. Разиграването на Сю и Щефан Фегеръл от Австрия беше на четвъртфиналите на световното първенство.

За най-стойностна тенисистка беше определена Мима Ито. Японката спечели титлата на двойки на турнира в България, заедно със своята сънародничка Касуми Ишикауа.

За №1 при мъжете беше избран водачът в световната ранглиста Фан Чъндон от Китай, който изпревари при гласуването миналогодишния победител Тимо Бол (Германия), Уго Калдерано (Бразилия) и игралия в Панагюрище японски тийнейджър Томоказу Харимото. Фан взе и наградата за MVP.

За изгряваща звезда призът отиде при 23-годишната Маника Батра от Индия. Нейният треньор в националния отбор на страната Масимо Константини пък беше обявен за наставник на годината.

В Инчеон днес започнаха финалите на най-добрите в света.