Начало Препоръчани Шампионска титла и сребърен медал за Стоян Зайков от СКТМ „Асарел-Медет“

Шампионска титла и сребърен медал за Стоян Зайков от СКТМ „Асарел-Медет“

СПОДЕЛИ

Тенисистът от спортен клуб по тенис на маса „Асарел-Медет“ Стоян Зайков завоюва златен медал при смесените двойки, заедно със своята партньорка Теодора Филчева от СКТМ „Попови“-Стамболийски. Двамата пребориха изключително силната конкуренция на Държавното индивидуално първенство по тенис на маса до 15 години, което се проведе от 11 до 12 май в спортна зала „Арена Асарел“ в Панагюрище. В индивидуалната надпревара Зайков стигна безпроблемно до полуфиналите от общо 100 момчета в тази категория, където показа страхотна игра и отстрани водача във временната ранглиста Димитър Стефанов от „Корабостроител‘92“-Варна. В спора за първото място Зайков отстъпи на своя съперник Ерен Бекир, който е представител на пловдивския клуб „Стоянстрой“. Илия Воденичаров бе другата надежда на клуба, който за съжаление срещна шампиона още на четвъртфинал и остана на 5-о място в общото класиране.
В държавния шампионат взеха участие и по-малките представители на клуба Доника Данкова и Илиян Тошев. Те показаха добра игра сред по-големите, а Тошев успя да се пребори в груповата фаза и влезе в основната схема сред първите 64 в страната.
Ръководството на клуба с радост съобщи новината, че Зайков и Воденичаров са сред селектираните четирима състезатели за националния отбор при 15-годишните и това лято ще участват на Балканско и Европейско първенство, защитавайки позициите на родната България.