Начало Общество Шампионска титла за младите тенисисти на СКТМ „Асарел-Медет“

Шампионска титла за младите тенисисти на СКТМ „Асарел-Медет“

СПОДЕЛИ

Навръх Цветница възпитаниците на СКТМ „Асарел-Медет“ станаха отборни шампиони по тенис на маса на България до 15 години. Надпреварата се проведе на 20 и 21 април в курорта Албена, където 16-те най-добри отбора на страната премериха сили за призовите места.
Първите срещи бяха сравнително лесни за панагюрчетата, които победиха с по 4:1 отборите на „Светкавица“–Търговище и „Варна 2015“ – Варна. В полуфиналния двубой обаче Стоян Зайков, Илия Воденичаров и Илиян Тошев имаха лошия късмет да срещнат един от най-подготвените отбори, този на „Корабостроител‘92“ – Варна. Изходът на мача бе решен още с първия двубой между Зайков и шампиона до 15 години – Димитър Стефанов, в който нашето момче извоюва категорична победа с 3:0 и даде на отбора си голямо предимство. След него Воденичаров също беше безпогрешен и с краен резултат 4:1 пътят към финала бе извървян успешно.
Съперник на СКТМ „Асарел-Медет“ за златните медали бе отборът на „Стоянстрой“ –Пловдив. В този мач разковничето се оказа играта на двойки, която бе спечелена от тандема Зайков/Воденичаров с 3:2 и отборната среща бе затворена с 4:3 в полза на панагюрските тенисисти. Огромна радост се четеше и в очите на водача им Асен Попниколов, който бе до момчетата в това състезание и заедно се окичиха със златните медали. Въпреки трудния жребий децата донесоха страхотен успех за своя клуб, а идния месец им предстои и държавен индивидуален шампионат до 15 години, в който нашите момчетата ще се борят за място на почетната стълбичка.