Начало Бизнес Шампионско посещение и „код синьо“ в „Асарел-Медет“

Шампионско посещение и „код синьо“ в „Асарел-Медет“

СПОДЕЛИ

„Агресивните хора са слаби, не им подражавайте и винаги се стремете да бъдете добри с другите“. Това призова днес многократната световна и европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова 53-ата ученици от паралелките с дуално обучение в „Асарел-Медет“АД. Нейният дългогодишен треньор Иван Нетов също пожела на младежите да уважават своите приятели и учители и да осъждат агресивното поведение на другите. Той посъветва момичетата и момчетата да отделят повече време за спорт и разговори с близките хора, отколкото за общуване в интернет.
Шампионската среща на 20 ноември в „Асарел-Медет“АД се състоя по повод инициативата #GoBlue на УНИЦЕФ за Световния ден на детето, към която кампанията се присъедини. Освен „код синьо“, чрез който се напомня за правата на децата, тази година актуална тема е „Не на агресията“. Затова заедно със своите учители по практика и специалистите от отдел „Персонал“ и „Комуникации“ учениците от 11. и 12. клас от минните специалности в професионалната гимназия говориха за различните гледни точки към агресията и обсъждаха как можем да се предпазим от тормоз в училище, на улицата или в социалните мрежи.
Вълнуващ момент от срещата бе прегръдката на Мария Оряшкова с класния й ръководител от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм г-жа Мария Елшишка. Учениците аплодираха златното момиче на българското самбо за поредния й спортен успех – световната вицешампионска титла, завоювана преди дни в Букурещ. Изпълнителният директор инж. Делчо Николов награди Мария за успешната спортно-състезателна година и й благодари, че е станала част от кампанията на УНИЦЕФ в „Асарел-Медет“ АД.