Начало Общество Шарен, шарен Великден в ЦОП „Зора“

Шарен, шарен Великден в ЦОП „Зора“

СПОДЕЛИ
restorant

Традиционният български празник  Великден и тази година бе отбелязан в Център за обществена подкрепа „Зора“ гр. Панагюрище.

На 17 април  двама от служителите в ЦОП посетиха подготвителна група в ОДЗ – с.Поибрене. Децата в групата се запознаха с историята на празника, след което всяко дете изработи своето изкуствено Великденско яйце. В полза на малчуганите от групата, ЦОП предостави 5 бр. комплекта с флумастери и 20бр. гланцови блокчета.

На 25 април  социални работници от ЦОП представиха пред 17 третокласници от ОУ „Отец Паисий” с. Попинци презентация на тема “Великден“, след което децата оцветяваха изкуствени Великденски яйца, подсигурени от Центъра.

На 25 април в ЦОП се проведе групово мероприятие „Шарен, шарен Великден“ в което взеха участие деца потребители на услуги в ЦОП и деца от общността. След запознаване със същността на празника „Великден“, децата с ентусиазъм оцветиха предоставените от Центъра естествени яйца.

Целта на проведените от ЦОП мероприятия е да се стимулира изобретателността и креативността на подрастващите, както и да се обогатят познанията и уменията на децата в  забавна за тях, приятелска обстановка