Начало Общество Шест язовира преливат, има наводнени мазета

Шест язовира преливат, има наводнени мазета

СПОДЕЛИ

9fbed6c22536e752d145ebc419c9b0feВ последните 24 часа на територията на община Панагюрище, в следствие на проливните дъждове са регистрирани количества валежи между 60 и 70 литра на кв. м., съобщават от общинска администрация.

Създадени са работни групи от Общинска администрация и Гражданска защита, които работят съвместно със служба Пожарна безопасност и защита на населението по отводняване на засегнатите от дъждовете приземни етажи и мазета на къщи.

По поречието на р. Луда Яна, в чертите на град Панагюрище, на две места има разрушена част от подпорната стена на коритото на реката. Наводнени са приземни етажи и мазета на няколко къщи. Има заляти земеделски земи. Създадена е работна група за уточняване размерите на щетите.

Към момента 6 от съществуващите 21 язовира на територията на община Панагюрище преливат през преливниците, но няма опасност за населението и земеделските земи. Останалите язовири са под критичния максимум и няма опасност от преливане и наводнения.

Мътната вода във водопоровода на град Панагюрище е в резултат на възникнали аварии и голямо количество вода, постъпило в пречиствателната станция на Щернята и невъзможността тя да бъде пречиствана в бързите филтри на съоръжението.

Към момента авариите по водопроводната мрежа са отстранени и водоподаването е нормализирано.

Сигнали за бедствия и аварии се приемат на тел.112 и 0357 6 3218, информират от общинската пресслужба.