Начало Общество Шестима панагюрски ученици се класираха за втория кръг на конкурса „1000 стипендии“

Шестима панагюрски ученици се класираха за втория кръг на конкурса „1000 стипендии“

38
0
СПОДЕЛИ

1000stipendiiШестима са учениците от община Панагюрище, преминали първи кръг на конкурса „1000 стипендии“. Това са Иван Узунов, Елена Найденова, Ивана Бобекова, , Мария Василева, Кадри Демировски и Петър Василев.

Кандидатстващите е трябвало да представят есе по предварително зададена тема. Тази година на втори кръг преминават 1746 кандидати, с които ще бъде проведено събеседване през септември и октомври 2014 година. Финалното класиране за следващата учебна година се обявява на 1 ноември.

ПРОЕКТ “1000 СТИПЕНДИИ” е национален конкурс за ученици от 6-и до 11-и клас. В него може да се включи всеки ученик в тази възрастова група, като за това е необходимо под формата на есе да представи знанията и разсъжденията си по предмета, в който се чувства най-уверен. „1000 стипендии“ е социално-образователен проект, затова обръща специално внимание на деца от малки населени места, на деца от семейства с нисък семеен доход, на деца, лишени от родителска грижа, с инвалидност или други сходни обстоятелства. Чрез стипендиите проектът се стреми да подпомогне деца в затруднение, затова и техният дял е 60 % от финалистите.

Спечелената основна стипендия се състои 500 лева за цялата учебна година, 200 лева под формата на кредит за книги, писмени консултации с видни български учени и специалисти, достъп до виртуалното пространство на „1000 стипендии”.

През изминалата учебна година стипендианти бяха 13 ученици от панагюрска община:

ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕХНИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ „ИНЖ. НИКОЛА БЕЛОПИТОВ“

Тони Стоянов Богданов

СТОПАНСКА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ „АТАНАС БУРОВ“

Елена Радославова Мазнекова
Петър Николов Муховски
Нора Николаева Стойчева

НХГ „Цанко Лавренов“

Иван Любчов Узунов

СОУ „Нешо Бончев“

Иванина Георгиева Узунова
Митко Стоянов Василев
Людмил Николаев Ричев
Силвия Иванова Кабланова
Мартин Орлинов Георгиев
Иван Любчов Узунов
Ивелина Димитрова Димитрова

ОУ „Проф. Марин Дринов“

Лиана Иванова Евтимова