Начало Препоръчани Ще има нови шампиони в Панагюрище

Ще има нови шампиони в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Още в началото на съботния ден на турнира по тенис на маса Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в Панагюрище стана ясно, че и при мъжете, и при жените ще има нови шампиони.
Вчера победителят от 2017 година Димитрий Овчаров отстъпи с 2-4 гейма на китаеца
Джън Пейфън.
Днес на четвъртфиналите шампионката при жените Касуми Ишикауа от Япония загуби от олимпийската шампионка Динг Нинг от Китай с 2-4, въпреки че водеше с 2-1. На полуфиналите по-късно днес Динг ще се изправи срещу сънародничката си Лю Гаоян, отстранила японката Миу Хирано с 4-1. В другия двубой ще спорят Ван Иди (Китай) и Хитоми Сато (Япония).
При мъжете финалистът от 2017 година Кента Мацудайра победи с 4-3 (6, -7, 11, 9, -10, -7, 3) Джън Пейфън. Японецът водеше с 3-1 гейма и 6:2 точки, но съперникът му успя да изравни резултата до 3-3. В заключителната част Мацудайра взе аванс от самото начало и не го изпусна до края.
В сблъсъка на поколенията 15-годишният Томоказу Харимото от Япония победи 42-
годишния Владимир Самсонов с 4-2 (4, 8, -9, -3, 6, 5) и ще срещне Мацудайра на
полуфинала днес. Това означава, че японец със сигурност ще спори за титлата в неделя.
Харимото поведе с 2-0 гейма, но Самсонов хладнокръвно изравни резултата. В петия гейм японският тийнейджър губеше с 2:5, когато поиска прекъсване. След него той спечели 7 поредни точки и после лесно взе частта. В последния гейм шестият в световната ранглиста азиатец нямаше проблеми и заслужено спечели срещата.

Известни са и финалистите на двойки. При мъжете за титлата ще спорят Ма Лон и Сю Син (Китай) и Масатака Моризоно и Юя Ошима (Япония).
При жените на финала са шампионките от Панагюрище през 2017 година Касуми
Ишикауа и Мима Ито (Япония) и Лю Гаоян и Джън Руи (Китай).