Начало Общество Сигнал за атентат заради забраната на бурките вдигна на крак Пазарджик

Сигнал за атентат заради забраната на бурките вдигна на крак Пазарджик

СПОДЕЛИ

123fb98b446ff5325e68c7afc930388b

Фалшива тревога в Пазарджик мобилизира полиция и жандармерия. Осмокласник разпространи във Фейсбук сигнал за атентат заради забраната на бурките.

Тревожната информация на стената си във Фейсбук качва Кирил Балдев в петък. Посочва и датата и мястото – градския парк. За щастие, прогнозата не се осъществява. От полицията официално опровергаха слуха и заявиха, че е провокация и цели да създаде паника. Въпреки всичко на празника на Пазарджик навсякъде е пълно с полиция и всички знаят за заплахата, съобщава БТВ.

Кирил е осмокласник от дом за деца без родители със страст към благотворителни акции. „Говорих с БЧК и там говорихме за атентата, публикувах във Фейсбук и другата седмица ме викат на разпит в полицията, защото съм публикувал информация за атентат. Цялото общество в Пазарджик го знае това нещо, не знам какво съм направил лошо”, заяви той.

Пазарджишката ромска махала „Изток” е под силно чуждо ислямско влияние. Оказва се обаче, че българските закони не предвиждат превантивни мерки на опасна радикализация отвън.