Начало Здраве Сигналът на д-р Мария Тухчева влезе в предаване на Радио Пловдив

Сигналът на д-р Мария Тухчева влезе в предаване на Радио Пловдив

СПОДЕЛИ

Дни след като публикувахме отвореното писмо на д-р Мария Тухчиева, в което тя разказва конкретен случай на пациент с коронавирусна инфекция и влошено състояние, на когото лекар от ЦСМП – Пазарджик отказва медицински транспорт, интерес към повдигнатата тема и поставените серия от наболели въпроси проявиха от БНР- Радио Пловдив. В предаването „Ден след ден“ в разговор с водещата Антоанета Петричанска, д-р Тухчиева разказа за казуса и отново акцентира върху системния проблем в здравеопазването. Чуйте цялото интервю с нея ТУК.

Припомняме, че след отказ да бъде изпратена линейка и екип, мъжът е транспортиран от близък, който рискува здравето си. Човекът е приет с влошено състояние, дихателна недостатъчност, висока температура, 40% засягане на белите дробове. Сега пациентът продължава да се лекува в болница.

Отговор на сигнала си д-р Тухчиева е получила само от ЦСМП – Пазарджик, които са поискали информация, за да проверят случая.

„Нещата не са наред, те не просто не функционират. В центъра на нашето здравеопазване не е пациентът с неговото заболяваневе, а финансовите средства. Като зъболекар здравна каса не се е поинтересувала  нито веднъж, откакто практикувам, как е излекуван мой пациент, какво е било лечението, дали има положителен ефект от него.  Интересува се само документите да са оформени както трябва, споделя д-р Тухчиева.

„Не се примирявам с това. Единственото, което правя като гражданине е да се надявам моят глас да бъде чут и да пробуди воля и интерес да се разрешат проблемите на пациентите“.