Начало Препоръчани СК „Один“ с две сребърни и едно бронзово отличия от Държавното по...

СК „Один“ с две сребърни и едно бронзово отличия от Държавното по Таекуон-До

СПОДЕЛИ

От 21 до 23 май Панагюрище бе домакин на Държавното първенство по Таекуон-До ITF за всички възрасти в дисциплините – форма, специална техника и самозащита. Участваха 23 клуба и 300 състезатели.

Отборът на СК „Один“ – Панагюрище се представи много добре и завоюва два сребърни и едно бронзово отличия.

За повечето от общо 10-те състезатели, с които клубът участва, състезанието бе дебютно, отбеляза треньорът Лука Галчев, който е доволен от представянето на своите възпитаници.

При 8-10 годишните в категория 7-8 гуп Цветослав Гърчев, Николета Палийска, Румяна Костадинова, Трайко Найденов и Иван Йончев направиха успешен старт и дадоха заявка за бъдещи успехи.

При 11-13 годишните Ангел Лупов, в категория 6-5 гуп, се представи добре, въпреки, че не стигна до медал.

При девойките старша възраст, категория 2-1 гуп, Мирослава Райчева се класира на трето място.

При юношите старша възраст дебютантът Николай Шишков в категория 8-7 гуп стана втори. В същата категория се състезава и Добрин Шекеров, за когото състезанието също бе първо и той се представи достойно.

При мъжете на форма, първи дан, Илчо Машев завоюва сребро.

След натоварения състезателен уикенд Одинци продължават със сериозната подготовка, защото само след мецец предстои ново сериозно състезание. В преиода 25-27 юни в зала „Колодрума“ в Пловдив ще се проведе най-старият турнир в този спорт и категория А клас (EITF A-Class) Bulgaria open 2021. Oчаква се да се включат отбори от Гърция, Украйна и Естония.