Начало Препоръчани СК „Оптикс” се прибра с 18 медала от престижен турнир

СК „Оптикс” се прибра с 18 медала от престижен турнир

СПОДЕЛИ

Панагюрските кикбоксьори спечелиха впечатляващите 18 медала на Пролетния турнир на за купа „София”, организиран от  спортен клуб „STAR Team“. В надпреварата участваха 21 клуба от цялата страна, като бройката на бойците бе впечатляваща – 502-ма. Това прави рекордно присъствието на турнир по кикбокс от този ранг у нас.

СК „Оптикс” взе участие с 12 състезатели, които се представиха великолепно и за пореден път защитиха реномето на клуба си и града ни.

Бойците от Панагюрище завоюваха пълен комплект медали, показвайки спортен хъс и голяма амбиция за победа, като всеки се представи достойно в своята категория.

Стайко Танковски спечели 2 златни медала в категория до 63 кг. Лъчезар Ковачев спечели сребро и бронз, съответно на киклайт и лайт, в категория до 69 кг.,Никола Лещаров се пребори за злато на киклайт и сребро на лайт контакт. Николай Такучев също спечели злато на киклайт. Мартин Христов прибра среброто на лайт контакт и бронз на киклайт. Дебютантът Ивайло Савлеков грабна сребро на киклайт и бронз на лайт. С бронзов медал се прибра и Петър Илчев на лайт. Второ място и сребърен медал си спечели Тодор Скачков на лайт. Божидар Васев също завоюва сребро на лайт, както и бронз на киклайт. Нено Чернирадев се пребори за сребро на лайт и бронз на киклайт, а Иван Михов, в изключително тежка среща, завоюва сребърен медал на лайт в категория до 69 кг. Много добро представяне направи и Дейвид Гатев, за когото беше първо състезание.

Гордият треньор Здравко Еров изрази радостта си и благодари на всички на свои състезатели за упоритата работа, която дава явни резултати. „Много съм доволен от представянето им! Показаха чудесна игра и доказаха, че клубът ни има много талантливи бойци с обещаващо бъдеще!”, заяви Еров.

Новото предизвикателство, което стои пред СК „Оптикс” и за което състезателите се готвят усилено, е Държавното първенство по кикбокс, което ще се проведе от 19 до 21 април в София.

Желаем им успех и вярваме, че ще ни зарадват с още по-големи успехи!