Начало Общество СK „Топалов“ стартира международен младежки проект „Твоето бъдеще е в твоите ръце“ 

СK „Топалов“ стартира международен младежки проект „Твоето бъдеще е в твоите ръце“ 

СПОДЕЛИ

 Преките участници в проекта са 44 човека, младежи и девойки в неравностойно социално и икономическо положение

Спортен клуб „Топалов“ стартира международен младежки проект  „Твоето бъдеще е в твоите ръце“ по програма „Еразъм+“, който ще създаде важни условия за лично и професионално развитие на участниците. Предвидените дейности гарантират формирането на такива умения и компетенции, които да позволят на младите хора самостоятелно да се справят с предизвикателства, избори, решения, да знаят къде да търсят информация и подкрепа, как да използват собствените си ресурси, да ги управляват ефективно и да се реализират пълноценно. СК „Топалов“ разполага с разнообразни подходи и методи в процеса на обучение, които развиват основни ключови компетенции и умения за активно и ефективно участие на пазара на труда. Основните цели на проекта са:

• Да повиши информираността на младежите за проблемите с младежката безработица и начините, методите, инструментите и институциите за справяне с нея. • Изграждане на съвкупност от умения и компетенции за заетост- „меки”, „ключови”, „скрити”, „умения за управление на кариерата”.

• Да се насърчи предприемаческото и креативното мислене и генерирането на иновативни решения в полза на личностното развитие и местната общност.

• Повишаване на разпознаваемостта на европейските програми и възможностите, които те предоставят за подкрепа на младите хора в борбата с безработицата.

• Популяризиране на неформалното образование, като инструмент за пълноценно включване на младежите в съвременния пазар на труда. Дейностите в проекта ще бъдат проведени в град Панагюрище, в рамките на осем дни, между 20.06.2021г.-27.06.2021г.

Преките участници в проекта са 44 човека, младежи и девойки в неравностойно социално и икономическо положение. Четирите организации- партньори, ще включат в проектните дейности представители на младото поколение в неравностоенсоциален стаус и от малцинствен произход, които се характеризират с високо ниво на инициативност, креативност и потребност да придобият такива умения и компетенции, които да им позволят да се превърнат в двигатели на своето развитие по отношение на образованието, обучението, интегрирането на пазара на труда и професионалния живот.