Начало Препоръчани Скандал на седмицата: Бивш член на УС на ФК Оборище отправи тежки...

Скандал на седмицата: Бивш член на УС на ФК Оборище отправи тежки упреци, от клуба отвърнаха с позиция

СПОДЕЛИ

Завършваме седмицата с поредният скандал около ФК Оборище, който се развихри след проведеното на 8 февруари Общо събрание на клуба.

В свой публичен пост, споделен и в групата на панагюрци във фейсбук, Десислав Данков – вече бивш член на Управителния съвет изразява своето мнение:

„Преди две години бях поканен за член на УС на ФК Оборище- Панагюрище. Малко идеалистично подходих към идеята, мислех си ,че нещо зависи от мен, че нещо може да се промени, но бързо бях приземен. Видях, че съм „пълнеж“ към едно ядро от обиграни счетоводители, от които за времето прекарано като член на УС , не успях да видя или получа никаква информация за обективното състояние на Клуба, нито банкови извлечения или движения по сметки. Считано от днес, бих искал да се разгранича от УС на ФК “ Оборище“ – Панагюрище. Беше ми поискана оставката и съответно – получена. Така както преди, и по време на, а и след моето „членство“ в УС, кучетата ще си лаят-керванът ще си върви. Не бих искал по никакъв начин името ми да бъде свързвано и слагано под общ знаменател с откровено НЕ-футболните хора заставащи начело на футболен отбор. До момента явно винаги е имало по едно -две имена за пълнеж, каквото беше и моето ,в случая.НО, каквото и да си говорим-аз не търся оправдание!

До скоро 7-членния УС вече е в друг – по-удобен състав, за да няма изненади, камъчета в спортните обувки на Ръководството или тръни в центъра на тежестта им.
Аз съм горд, че името ми се свързва с основаването и развитието на Неделна футболна лига-Панагюрище, с организирането на футболни турнири с различни каузи или като почетен член на Българската Асоциация за Минифутбол. Моите отношения са еднакво добри и с различните фен-клубове в града ни. Мен не ме е срам да се съблека по спортен екип. Моя втори дом е Стадиона. Аз не оставям футбола, футбола е в мен. Желая на новите клакьори, лакеи и блюдолизци в УС на ФК „Оборище“ – Панагюрище послушание. Останалото – то е добре отработено и не зависи от тях.“
От вече петчленния Управителен съвет на ФК Оборище пък излязоха с позиция, която публикуваха в официалната фейсбук страница на клуба:
Позиция
на
Управителния съвет на ФК ,,ОБОРИЩЕ -ПАНАГЮРИЩЕ’’
Във връзка с публикации във фейсбук група „Групата на Панагюрци“ от бившия член на Управителния съвет на ФК ,,ОБОРИЩЕ – ПАНАГЮРИЩЕ’’г-н Десислав Данков.
ФК ,,ОБОРИЩЕ – ПАНАГЮРИЩЕ’’е клуб с традиции и с изрядна финансово-счетоводна дейност, която може да бъде еталон за прозрачност!
Всички проверки от Националната агенция по приходите ,Община Панагюрище и генералният спонсор ,,АСАРЕЛ-МЕДЕТ’’АД са констатирали изрядни финансово-счетоводни документи при всяка проверка!
Управление на спортен клуб изисква огромна административно-правна и счетоводна дейност, и само хора, които си мислят, че за да го има един клуб се нуждае само от състезатели и треньори могат да правят подобни обидни квалификации.
В Управителния съвет са избрани хора доказали се с професионализма и верността си към каузата ФК ,,ОБОРИЩЕ – ПАНАГЮРИЩЕ’’,които в най трудните моменти са осигурявали финансиране , за да съществува клуба.
Най-жалкото е, че изливайки цялата тази жлъч не разбират вредата, която нанасят на децата трениращи в Клуба и обичат великата игра!
Публикациите в социалните мрежи целят да дискредитират клуба пред основните спонсори в лицето на ,,АСАРЕЛ – МЕДЕТ’’АД и Община Панагюрище ,но по-лошото е, че манипулират общественото мнение, като разпространяват неистини, обидни квалификации, които карат жителите на Община Панагюрище и феновете да губят доверие в нашия клуб.
За краткото оттегляне на г-н Илия Анчев от клуба, единственото, което разбрахме е, че ролята в развитието и съществуването на ФК ,,ОБОРИЩЕ – ПАНАГЮРИЩЕ’’е обща и отборът и ДЮШ се нуждае от двигатели, които да милеят и да правят и невъзможното за клуба!
На Общото събрание, което се проведе на 08.02.2024 г. в 17:30 ч. в Камерна зала на Театър Дом-Паметник, бяха представени финансовите отчети за дейността на Клуба през 2023 г, както и Бюджет за 2024 г. Бяха представени финансови помощи, които са осигурени от физически лица.
На Общото събрание, г-н Данков изрази мнение, че е невъзможно да има ДЮШ без да има такси, които да заплащат децата трениращи в клуба.
Искаме ясно да заявим пред обществеността – ДЕЦАТА ТРЕНИРАЩИ В КЛУБА НЯМА ДА ЗАПЛАЩАТ НИТО 1 ЛЕВ!
Децата на ФК „ОБОРИЩЕ – ПАНАГЮРИЩЕ’’ ще получават спортна екипировка БЕЗПЛАТНО!
Като членове на Управителния съвет на ФК ,,ОБОРИЩЕ – ПАНАГЮРИЩЕ’’сме свикнали да бъдем подложени на критики от фенове, бивши и настоящи състезатели, членове на УС и Общото събрание. Никога не сме си позволявали да отвръщаме на злобата със злоба и винаги сме приемали всяко различно мнение, предложение или критика, но от години тази критика не е градивна.
През годините Клубът премина през много успехи, но и много трудни моменти, като изказваме благодарност на нашите генерални спонсори ,,АСАРЕЛ -МЕДЕТ’’АД и Община Панагюрище ,както и фирма ,,Бунай’’АД , че през всичките тези години винаги са помагали и подкрепяли клуба.
Благодарим на верните ни фенове, които не спираха да подкрепят отбора, когато беше най-трудно!
Трудните времена раждат силни хора! Силните хора правят лесни времена! Лесните времена раждат слаби хора! Слабите хора правят трудни времена!
С уважение:
УС на ,,ФК ОБОРИЩЕ – ПАНАГЮРИЩЕ’’
Велко Маслев
Генади Хърков
Илия Анчев
Тодор Ангелов
Цветелина Малинова
Дата: 09.02.2024 г.
Панагюрище