Начало Препоръчани СКТ ”Панагюрище” e новият шампион на Южна България!

СКТ ”Панагюрище” e новият шампион на Южна България!

СПОДЕЛИ

Състезателите на спортен клуб по тенис на маса „Панагюрище” станаха шампиони на Южна България във възрастовта група до 15 години на завършилия финал в Mомчилград.

Триумфът е още по-ценен, защото селекцията на старши треньора Борис Влахов е може би най-младата в надпреварата – на възраст от 9 до 14 години. Зад панагюрци останаха миналогодишният шампион „Марек Дигеста” (Дупница), „Стоянстрой” (Пловдив), „Дигеста” (Сф), „Юнак” (Ардино) „Металик” (Перник), „Родопи” (Момчилград)… Изключително впечатление направи играта на седмокласника Георги Тодореев, който влезе във финалната осмица и отпадна на полуфинал от настощия шампион Йоан Величков. В Топ 8 влезе и съотборникът, набор и адаш на Тодореев – Георги Бойчев, а Станислав Метанов е десети. Много добре се представиха и близнаците Йордан и Матея Генови, а 9-годишните Димитър Димитров и Ема Накова изпълниха мисията да помогнат на отбора според силите си.

„Щастлив и горд съм от успеха. Сега ще чакаме републиканските финали, които се очаква да се играят напролет. Е, не сме убили мечка – на север има също много силни отбори, но съм доволен, че Панагюрище сега е още по-близо до реномето в тениса на маса, което през годините си е извоювал”, коментира старши треньорът Влахов.  „Отборът ни е с по-малки състезатели, но оставихме толкова много силни отбори зад нас. Суперлативи за Георги Тодореев – доскоро играеше със зъбец на едната гума, но преди месец поиска гладка гума. Той е яко момче, има техника, затова се съгласих. Оказа се, че това е печеливш ход. Поздравления за всички наши момчета и момиче!”, не крие емоциите си Борис Влахов. Той не отрича, че колкото и добре да стои отборът организационно, финансово положението е нестабилно и СКТ „Панагюрище” се нуждае от спонсорство.

 

Източник: Знаме