Начало Препоръчани СКТМ „Асарел-Медет“ стартира успешно новия сезон

СКТМ „Асарел-Медет“ стартира успешно новия сезон

СПОДЕЛИ

Зала „Арена Асарел“ събра на 6 октомври около 130 тенисисти, състезаващи се в категория до 15 години. Поводът бе провеждането на първия етап от националните турнири за купа България „Млад Олимпиец“, на което домакинства СКТМ „Асарел-Медет“.

При момчетата конкуренцията бе доста голяма с оглед на големия брой участващи кадети. Илия Воденичаров, Стоян Зайков и Илиян Тошев мериха сили сред 80 момчета от Южна България. Зайков и Воденичаров преминаха груповата фаза като завършиха на първо място в своят група, а съвсем малко не достигна на Тошев, за да продължи в елиминационната схема. Стоян Зайков достигна безапелационно до полуфинала, където се изправи срещу шампиона от миналата година състезател на „Стоянстрой“ – Пловдив Ерен Бекир. Мачът беше напълно равностоен с обещаващо начало и преднина за панагюрския възпитаник, но след драматичен обрат Бекир взе победата. За третото място Зайков не срещна трудности и отстрани Мартин Крумков от Перник, с което завоюва съвсем заслужено бронзовия медал .
Изненадата на турнира бе отпадането в четвъртфиналния двубой на Илия Воденичаров, който бе един от фаворитите за призовите места. Воденичаров не успя да се събере психически и въпреки, че водеше играта от началото, допусна загуба с 1:3 гейма. След тази загуба Илия спечели следващите си мачове и зае пета позиция в крайното класиране.
При момичетата дебют в по-горната група направи Доника Данкова, която премина групите и успя да се класира за елиминациите. Там направи няколко обещаващи победи и успя да заеме 19 позиция, което е достойно, като се има предвид, че Доника е едва на 12 години. Тя, заедно с Илиян Тошев, са младите надежди на клуба, от които ще се очакват резултати в бъдеще.
Шампиони на турнира станаха състезатели на „Стоянстрой“ Пловдив – Ерен Бекир при момчетата и Кръстина Иванова при момичетата, като тя е бивша състезателка на СКТМ „Асарел-Медет“.
Сезонът стартира успешно за децата, а тази седмица предстои и първият сблъсък при дамите в първия етап на Висша лига /жени/. Ненка Тушлекова, Елица Замфирова и Анелия Карова заминават за Варна, като тази година ще атакуват отново призовите места в отборната надпревара при жените.