Начало Препоръчани След 2-годишна пауза, пазарджишкият пилот Георги Кузев записа успешно представяне в рали...

След 2-годишна пауза, пазарджишкият пилот Георги Кузев записа успешно представяне в рали спринт Пещера

СПОДЕЛИ
След 2-годишна пауза пазарджишкият пилот Георги Кузев записа успешно представяне на подновеното след 8 години състезание край Пещера.
Заедно с навигатора Красимир Механджийски и тяхната Honda Civic Type R се класираха първи в клас RC3/N.
Интересен факт е, че това е втори дебют на познатия ни от планинските състезания пилот, а първото му участие в автомобилно състезание всъщност е на същото трасе край Пещера, където дебютира в планинските изкачвания през 2012 г.
Друг нов момент е, че състезанието в Пещера е първото, в което Кузев взима участие в рали дисциплина с дълги, много на брой различни отсечки, за които е нужен навигатор и добре изградена стратегия.
Другото ново, както вече стана ясно, е че той е заменил досегашния вишнев Ситроен Саксо с Хонда Сивик Тайп R в по високия клас до 2000cc.
Новият автомобил е подготвен от нула в сервиза на Кузев в Пазарджик. “Всичко за мен беше ново. Нова дисциплина,работа с навигатор,нов недоуточнен автомобил…,като добавим и лошите атмосверни условия(мъгла и дъжд),съм изключително радостен,че успяхме да стъпим на най-високата стълбичка,изпреварвайки изключително опитни конкуренти!” коментира Кузев.
Сега пилотът от Пазарджик се подготвя усилено за предстоящото на 24 и 25 април Планинско „Благоевград“, където обаче дисциплината е спринтова и се кара без навигатор.