Начало Общество СЛРД „Глиган” отпразнува 120-я си юбилей

СЛРД „Глиган” отпразнува 120-я си юбилей

45
0
СПОДЕЛИ

Празнично беше на 6 август, в с. Панагюрски колонии, където членовете на Ловно-рибарско сдружение „Глиган” отпразнуваха 120-я юбилей от официалната му регистрация.

Празник Глиган 2016 гНачало на тържеството дадоха празнични салюти, а под звуците на марша на ловеца от Вебер, бяха изнесени официалното знаме на Сдружението и знамената на всичките 13 ловни дружинки. С поздрав към техните членове и всички гости се обърна председателят на Управителния съвет Герман Кърпаров, който представи накратко историята на организацията, благодари на бившите председатели, оставили своя принос, както и на всички спомоществователи, помагали през годините. Поздрав към присъстващите отправи председателят на Общински съвет – Панагюрище г-н Христо Калоянов и кметът на общината – г-н Никола Белишки, които бяха сред официалните гости на тържеството. Главният секретар на Съюза на ловците и риболовциите в България Васил Василев връчи юбилеен плакет и поздравителен адрес от името на председателят на НЛРС-СЛРБ Иван Петков.

Васил Василев
Главният секретар на Съюза на ловците и риболовциите в България Васил Василев връчи на Герман Кърпаров юбилеен плакет и поздравителен адрес

Председателите на ловно-рибарските дружества в Пещера и Велинград Иван Джинев и Венко Бозев също отправиха своите пожелания за успех. Благодарствени писма, грамоти и плакети за принос към Сдружението бяха връчени на кмета на общината, управители на фирми и организации, спомоществуватели, бивши председатели, на най-възрастните членове от дружиките и на дългогодишни членове.

Празничната програма започна с изпълнения на формация „Паскалев – Пловдив” и продължи с песните на младите дарования на Пайнер – Калина и Невена. Десетки деца се включиха в спортните игри. За притежателите на кучета беше организирана екстериорна изложба. Празникът беше белязан с много веселба, песни и танци.

IMG_6119

Информация: Мария Перфанова

Снимки: Николай Радулов