Начало Общество Служители на РУ-Панагюрище откриха ниви с канабис

Служители на РУ-Панагюрище откриха ниви с канабис

СПОДЕЛИ

Задържани са двама мъже, а реализацията е плод на около месец неуморна работа на криминалистите

DSCN4691

През юни служителите от РУ-Панагюрище получили информация за незаконно отглеждане на марихуана на открито. За целта извършителите използвали района на пловдивското село Мало Крушево и намиращият се наблизо микроязовир. Мястото е разположено на границите между пазарджишка и пловдивска област, теренът е силно пресечен и труднодостъпен, а нивите били изключително добре замаскирани.

Вчера екипи от районното управление в Панагюрище пристъпили към реализация.

Установени са общо четири ниви за отглеждане на марихуана, като на всяка от тях растенията били в различен стадии на развитие.

DSCN4699

Плантациите били оборудвани със система за отглеждане и напояване – потопяема помпа с акумулаторно захранване, маркучи за капково напояване, торове, уреди за обработка на почвата и отглеждането на дрогата.

На място са задържани криминално проявените П.А.- 38г. от Съединение и И.Г.- 32г. от Пловдив.

Установено е, че заради силно пресечения терен и с цел конспиративност пътуването до четирите ниви се извършвало с помощта на лодка през микроязовира.

На мястото е извършен оглед от дежурна група на ОДМВР-Пловдив, тъй като нивите се намират на територията обслужвана от съседното полицейско управление в Хисар.

На четирите ниви са преброени около 400 стръка в различен стадии на развитие, като предстои изкоренената марихуана да бъде унищожена.

Работата по случая продължава, образувано е дознание.