Начало Общество Служителите от Общинска администрация Стрелча преминаха през 7 обучения по ОПАК

Служителите от Общинска администрация Стрелча преминаха през 7 обучения по ОПАК

СПОДЕЛИ

През изминалата година се проведоха 7 обучения на общинската администрация в Стрелча по проект "Повишаване компетентността и ефективността на Общинска администрация- гр.Стрелча”.

Договорът с рег. №А12-22-127/27.05.2013 год. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОПАК, съфинансиран от ЕС чрез Европейския социален фонд по приоритетна ос 2 "Управление на човешките ресурси", подприоритет 2.2 "Компетентна и ефективна държавна администрация", бюджетна линия BG051PO002/12/2.2-07.

В обученията се включиха 51 служители на администрацията. Темите на обученията бяха „Екипи и екипни взаимодействия”, „Работа в мултикултурна среда с маргинализирани групи” , „Лидерство и мениджмънт в организацията”.

 Обученията бяха направени от фирми, избрани след проведени процедури по реда на ЗОП. Останалите обучения се проведоха в Институт по публична администрация– „Управление на конфликтите и техники за решаване на проблеми, Практически умения за ефективни комуникации, Комуникативни умения на английски език, Основни производства по АПК.

Целта на проекта е създаване на по–ефективна и ефикасна общинска администрация, която адекватно да отговаря на нарастващите нужди и изисквания на своите жители, икономически и социални партньори чрез подобряване на професионалната и компетентност за предоставяне на административни услуги.

Предстоят обучения в ИПА през м.март по чуждоезиково обучение. Проектът ще приключи през май, когато ще бъде и заключителната конференция.