Начало Общество Смях през сълзи: Ученичка ожени Ботев за Винета Минчева, учил в „Отдеския...

Смях през сълзи: Ученичка ожени Ботев за Винета Минчева, учил в „Отдеския университет“

СПОДЕЛИ

Новите жанрове са „сюнети", „едопеи" и „фелитони" от епохата на „моделизма". Ботев се оженил за Винета Минчева, учил в „Отдеския университет", а баща му е „възражденски очител". Това пише в тетрадката на бургаска ученичка в 10 клас, пише Флагман. Тя измисли и нова „лироетическа" творба с „болистично" действие, с „пейзателен" характер и „истакнат контракс".

Момичето обряза Шекспир, написа „Граф Монте Криско", „Донки Хот", „Робин зо Крузо" и „Шанел".

Тетрадката е своеобразен апотеоз на дебилизма и неграмотността. В нея откриваме прототипа на българския ученик и въпреки тунинга, той въобще не е красив. Не му отстъпваме и ние, които стоим и се присмиваме. Нямаме равни по подигравките, самочувствието ни чупи рекорди, а всъщност… сме на дъното на всичко позитивно.

Грешките са груби и безумни, едновременно недопустими и смешни. Те обаче доказват нагледно какво образование получават българските ученици или по-скоро какъв е ефектът от ходенето или неходенето на училище.

Момичето за кратко време е учило в Карнобат, но вече живее в Бургас и се подготвя като частна ученичка. Семейството ? е заможно. Всеки ден тя пътувала с кола от Бургас до Карнобат и обратно за училище. Сега се чуди какво да следва.

Българите сме последни по интелигентност в целия ЕС.
Ние сме държавата с най-голям брой неграмотни хора в Европа. 70% от безработните в България са неграмотни, 39.4% от деветокласниците могат само да сричат донякъде. Тази ужасяваща статистика извадиха съвсем наскоро български учени. Ставаме все по-бедни, все по-прости, по-нещастни и все по-малко…

Източник: 24chasa.bg