Начало Общество Спад на кражбите и подобряване на разкриваемостта отчитат ОДМВР-Пазарджик за 2017г.

Спад на кражбите и подобряване на разкриваемостта отчитат ОДМВР-Пазарджик за 2017г.

СПОДЕЛИ

Отчет-анализ за 2017 г. направи ръководството на Областната дирекция на МВР – Пазарджик. На него присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, заместник-директорът на ГДНП старши комисар Константин Димитров, окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов, председателят на Административния съд в гр.Пазарджик Марияна Шотева, заместник-председателят на Окръжния съд в областния град Александър Александров, директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Иван Панайотов, представители на ДАНС и ГДБОП, областният управител Стефан Мирев.

Директорът старши комисар Йордан Рогачев запозна присъстващите с обобщената информация за дейността на областната дирекция, като акцентира на добрата работа на служителите през изминалата година по отношение на противодействието и превенцията на престъпленията против собствеността. За четвърта поредна година се отчита спад в регистрираните кражби, които съставляват основна част от този тип престъпни посегателства. Друг значим успех на криминалистите от дирекцията и районните управления е повишаването на случаите на разкрити престъпления свързани с притежание, разпространение и производство на наркотични вещества.

Една от основните задачи на МВР е да осъществява дейността си във взаимодействие с другите органи на държавната власт и органите на местното самоуправление”, каза областният управител Стефан Мирев и благодари на ръководството на дирекцията за съвместната работа през изтеклата година. „Очакванията от вас са големи, трудностите са ежедневни, рискът е огромен. Разбирайки всичко това, пожелавам здраве, сили и енергия в ежедневната ви практика. Надявам се през 2018 да отчетете още по-добри резултати като областна дирекция, да имате подкрепата на институциите и гражданите и да изпитвате удовлетворение от свършената работа.”, каза областният управител след представянето на отчет-анализа.
Окръжният прокурор акцентира върху много доброто ниво на взаимодействието между полицейското разследване и прокуратурата, като показател за това са малкото върнати за доразследване производства.

Главен комисар Младен Маринов изрази задоволството си относно добрите резултати постигнати от структурите в областната дирекция. В заключение той набеляза основните приоритети на работа през настоящата година, като насочи вниманието на служителите върху високите очаквания, които имат хората към полицейските структури по места.