Начало Здраве Специалисти от „Уни Хоспитал“ станаха част от лигата “Лекарите, на които вярваме”

Специалисти от „Уни Хоспитал“ станаха част от лигата “Лекарите, на които вярваме”

СПОДЕЛИ

Четирима лекари от МБАЛ „Уни Хоспитал“ станаха част от 12-ото издание на лигата „Лекарите, на които вярваме“ – инициатива на „24 часа“. На 26 септември се състоя официална церемония, на която над 300, от включените 700 лекари, получиха Сертификат. Специалистите от „Уни Хоспитал“, които бяха посочени от пациенти са:

д-р Полина Узунова, началник на Отделението по педиатрия;
д-р Цветолюб Митев, началник на Отделението по гастроентерология;
д-р Дончо Ташков, лекар в Отделението по анестезиология и интензивно лечение;
д-р Първан Войнов, лекар в Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия.

По традиция тържествената церемония следва издаването на алманаха “Лекарите, на които вярваме”. Той стана най-ценната семейна книга, защото събира имената на 700 топлекари от всички специалности. Класацията е изключително ценена и от медицинските специалисти. В нея може да попадне всеки лекар, посочен от пациент.

В книгата има задълбочени ревюта за всичко, навлязло в медицината през тежките пандемични години – дистанционно наблюдение на пациента, изкуствен интелект, дигитални терапии, новости в кардиологията, неврологията, инфекциите и останалите социално значими болести. С интервю и специализирана статия в алманаха участваха и д-р Явор Дренски, управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“ и д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център и Отделението по медицинска онкология.