Начало Общество Спипаха бракониери по сигнал на областния управител Трендафил Величков

Спипаха бракониери по сигнал на областния управител Трендафил Величков

СПОДЕЛИ

DSCN5787

Двама бракониери са установени снощи при съвместна инспекция на служители от полицейския участък в Ракитово и инспектори от сектор „Рибарство и контрол” в Пазарджик. Това е в резултат на получен сигнал от областния управител на Област Пазарджик Трендафил Величков за публикации в социалните мрежи на бракониерски улов на риба от района на язовир „Батак”. В тази връзка снощи след разпореждане на директора на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев, съгласувано с Окръжната прокуратура в Пазарджик и Районната прокуратура във Велинград са предприети действия по проверка на два адреса в Ракитово. Проверяващите екипи били съставени от служители на РУ-Велинград, местния полицейски участък и инспектори от сектор „Рибарство и контрол”-Пазарджик.

В къщата на ракитовеца Г.Т.- 51г. били открити общо 28 чувала с мрежа, като общата и дължина е 1287 метра и ширина 4 метра. Вътре били намерен и неголям улов от риба, който обаче надвишава значително нормите на любителския риболов.

В дома на съгражданина му П.В. също била открита риболовна мрежа.

Спрямо Г.Т. е образувано бързо полицейско производство за престъпление по чл.238, ал.1 от Наказателния кодекс. На П.В. е съставен акт от инспекторите при сектор „Рибарство и контрол” в Пазарджик за притежанието на незаконната мрежа.